Myanmar motorcycle tour from Mandalay
Ensimmäinen kohteemme moottoripyörämatkallamme Mandalaysta kohti Inle-järveä ja edelleen Yangonia oli Ywangan. Tie vei meidät kaupungista vilkkaan valtatien kautta pieniin maaseudun tienvarsikyliin ja lopulta karstivuorten upeisiin maisemiin. Alkumatkasta pysähdyimme kuuluisalla U Bein -sillalla. Roadtripin ensimmäisenä päivänä ajoimme noin 130 kilometriä. Ajopäivän pituus oli sopiva totutteluun kaksipyöräisen päällä ja loppumatkasta saimme hyvää harjoitusta mutkittelevilla vuoristoteillä ajelusta.

Pysähdys kuuluisan U Bein -sillan luona

Mandalayn liikenteessä täytyy pysytellä erityisen tarkkana, mutta pääsimme onneksi pian ulos kiireisestä kaupungista rauhallisemmille teille. U Bein -silta osui sopivasti melkein matkamme varrelle, joten pysähdyimme siellä siitäkin huolimatta, että pääsimme hitaan aamun jälkeen lähtemään hotellilta vasta yhdeksältä, pari tuntia suunniteltua myöhemmin.

Ja onneksi pysähdyimme. 1850-luvulla rakennettu, 1200 metriä pitkä U Bein on maailman vanhin tiikkipuusta rakennettu silta ja aikanaan se on ollut myös pisin sellainen. Moni käy ihastelemassa siltaa auringonlaskun tai -nousun aikaan, mutta myös päivällä näky oli kuvauksellinen.

Myanmar motorcycle tour Mandalay 1

Myanmar motorcycle tour Mandalay 2

Pitkä silta vie Thaung Tha Man -järven yli, jossa kalastajat nostelevat verkkojaan vedestä ja monenlaiset vesilinnut lentelevät ympäriinsä. Vietimme sillalla vähintään tunnin, maisemia ihaillen ja ystävällisten paikallisten kanssa jutellen. Mandalaysta kotoisin oleva nuori mies kertoi meille, että hänen mielestään U Bein on ehdottomasti Mandalayn ympäristön kaunein paikka.

Myanmar motorcycle tour Mandalay 3

Myanmar motorcycle tour Mandalay 4

Myanmar motorcycle tour Mandalay 5

Sillalla Seri onnistui myös tiputtamaan aurinkolasinsa järveen. Näin ensimmäisenä ajopäivänä ajoitus ei ollut paras mahdollinen, sillä kypärissämme ei ole visiirejä ja pöllyävillä teillä ajelu ilman laseja ei ole kovin miellyttävää. Onneksi melkein heti matkaa jatkettuamme vastaan tuli strategisesti sijoitettu aurinkolasikauppa.

Läpi rauhallisten tienvarsikylien

U Bein -sillan jälkeen jatkoimme vielä hetken aikaa valtatiellä, kunnes käännyimme rauhallisemmalle tielle, joka vei meidät läpi pienten kylien. Matkan varrella pidimme tauon hedelmäkojun luona, josta saimme juotavaksemme valtavan kokoisen kookospähkinän. Emme olleet vielä kaukana Mandalaysta, mutta silti vaikutti siltä, ettei tännepäin paljoa turisteja eksy. Sen verran yllättyneinä ja uteliaina hedelmäkauppiaat ja kojun vieressä mopojaan huoltavat miehet meitä vilkuilivat.

Myanmar motorcycle tour Mandalay 6

Myanmar motorcycle tour Mandalay 7

Mutkittelevia vuoristoteitä ja upeita maisemia

Pian ylitimme rajan Mandalayn alueelta Myanmarin Shan-osavaltioon. Ajeltuamme peltojen ohi jonkun aikaa, alkoi tie nousta kohti vuoria ja asvaltti muuttui paikoitellen hiekaksi.

Myanmar motorcycle tour Mandalay 8

Myanmar motorcycle tour Mandalay 9

Mutkittelevalla, suhteellisen jyrkästi ylöspäin viettävällä hiekkatiellä ajaminen oli hyvää ajoharjoittelua tuleviakin päiviä varten. Seri ajoi varmoin ottein, mutta minua silti takapenkkiläisenä vähän jännitti. Jo Intiassa opittu tapa töötöttää torvea ennen jyrkkää mutkaa osoittautui taas toimivaksi, sillä tällä tavalla myös kurvin takaa vastaan tulevat kulkuneuvot ymmärtävät hidastaa vauhtiaan ja pysytellä omalla puolellaan.

Myanmar motorcycle tour Mandalay 10

Myanmar motorcycle tour Mandalay 11

Saapuminen Ywanganiin

Vajaan kolmen tunnin kuluttua siitä, kun olimme lähteneet U Bein -sillalta, saavuimme pieneen Ywanganin kylään. Vielä samana iltana ehdimme tutustua pariin läheiseen nähtävyyteen ja jatkoimme Ywanganin alueella seikkailua seuraavana päivänä ennen suuntaamista kohti Pindayaa.

Myanmar motorcycle tour Mandalay 12

Jo ensimmäisenä ajopäivänämme näimme niin paljon hienoja maisemia ja paikallisten ystävällisiä hymyjä ja vilkutuksia, että odotamme innolla, mitä kaikkea huikeaa seuraavat yhdeksän päivää tiellä tuovat tullessaan.

 

Edellinen | Seuraava

—————————————————–

Lisää moottoripyörä matkoista Myanmarissa