Project Description

  • shwedagon pagoda yangon
  • yangon city hall
  • Karaweik Palace
  • Hsipaw Nature
  • Yangon Asia cuisine curry food
  • yangon water festival

Yangon

Yangon on Myanmarin suurin kaupunki ja kaupankäynnin keskus. Yangon on edelleen kasvava ja kehittyvä kaupunki, jossa voit nähdä miten eri kulttuurit ja uskonnot elävät rintarinnan sulassa sovussa.

Tämä eksoottinen kaupunki on mielenkiintoinen yhdistelmä uutta ja vanhaa. Brittivallasta on kulunut jo pitkä aika, mutta Yangonissa voit edelleen nähdä näiden aikojen upeaa arkkitehtuuria, joka monesta muusta Aasian kaupungista on purettu kehityksen tieltä. Monet tuon ajan rakennuksista on päästetty valitettavan huonoon kuntoon, mutta keskustan alue henkii silti historiaa ja pienille sivukujille voi hukuttaa itsensä moniksi tunneiksi ihastelemaan ja ihmettelemään upeaa arkkitehtuuria ja paikallista elämää.

Yangon on turvallinen kaupunki, jossa rikollisuus on melko vähäistä verrattuna moniin muihin Kaakkois-Aasian kaupunkeihin. Kaduilla saa kävellä myös hyvin rauhassa ilman, että kaupustelijat tai kerjäläiset olisivat jatkuvasti häiritsemässä. Suurin turistille koituva päänvaiva on ruuhkainen liikenne ja katua ylittäessä onkin oltava hyvin varovainen.

Yangon on myös ennenkaikkea vihreä kaupunki ja sieltä löytää monia kauniita puistoja joihin pääsee kätevästi pakenemaan, jos kaupungin vilinä alkaa tuntua liian painostavalta. Kandawgyi- ja Inya järvi ovat loistavia paikkoja päivä piknikille. Vanhat puut, kaunis ympäröivä luonto ja järvimaisemat ovat loistava ympäristö rentoutumiselle.

19th Street katu keskustassa on suosittu illanvietto paikka niin paikallisten, kuin turistien keskuudessa. Vieri vieressä olevat ravintolat tarjoilevat hyvää grilliruokaa ja edullista olutta.

Kaupungin tärkein nähtävyys on mahtava Shwedagon Pagoda, jonka 99 metrinen kullattu ja jakokivin koristeltu stupa jättää lähtemättömän vaikutuksen. Shwedagon on Myanmarin tärkein Buddhisti pyhättö ja paikalliset tekevätkin pyhiinvaelluksia sen luo ympäri maan.

Turistien kannattaa muistaa temppelivierailuilla, että polvet ja olkapäät tulee olla peitettynä. Myös kaduilla ja muualla julkisilla alueilla kuljettaessa on burmalaista kulttuuria kunnioittavaa välttää liian paljastavien tai kireiden vaatteiden käyttö.

Bogyoke Aung San Market, aiemmin Scott markkinaksi kutsuttu on merkittävin basaarialue, jossa voit ostaa antiikkia, käsitöitä, jalokivia, maalauksia, elintarvikkeita ja vaatteita. Istahda myös kadun varteen teelle, pienille muovijakkaroille lepuuttamaan jalkojasi ja keskustelemaan paikallisten kanssa.

Englannin kielentaito on useilla burmalaisilla harvinaisen hyvin hallussa ja loppu sujuu elekielellä.

Burmalainen hieronta on myös suositeltavaa ja muistuttaa Thaihierontaa. Hieronta on edullista ja päivän kävelyn jälkeen virkistävää.

Mihin mennä Yangonissa?

Shwedagon Pagoda Bogyoke market Aung San museo keskustan siirtomaavallan aikaisten rakennusten historia, kävelyretket.

Oppaan kanssa saat enemmän irti matkastasi, oppaiden päivähinta on edullinen. Suunnittele koko matkasi siten, että välillä hyödynnät paikallisoppaita, jotka kertovat historiasta ja maan tavoista. Myös auton kuljettajineen voit tilata koko päiväksi.

Ota yhteyttä