Project Description

Nagaland

Todellinen final frontier – matkakohde, Nagaland sijaitsee Chindwin-joen alkulähteellä, Luoteis-Myanmarissa. Nagaland on yksi syrjäisimmistä ja eksoottisimmista lokaatioista Myanmarissa ja koko Kaakkois-Aasiassa. He jotka haluavat matkustaa tähän alkukantaiseen maanosaan palkitaan upeilla maisemilla ja mahdollisuudella olla vuorovaikutuksessa yhden Myanmarin erikoisimman ja ainutlaatuisimman heimon kanssa.

Naga -heimot ovat eläneet suhteellisen syrjäisinä vuosisatojen ajan, mikä on antanut heidän säilyttää omat elämäntapansa. Heimot ovat tunnettu heidän vahvasta soturi traditiostaan, ja vihollisen pään sälyttämisestä metsästysmuistona, mutta nämä rituaalit ovat jo kauan olleet historiaa. Nagat koostuvat monista klaaneista ja sirpaleryhmistä, joilla on omat kielensä ja tapansa. Heitä yhdistää suuri kunnioitus luontoa kohtaan, yhteinen pukeutumistyyli, sekä samanlaiset ruokailutottumukset ja perinteet.

Naga -heimot asuvat kylissä, joita yhdistää sosiaaliset, taloudelliset, poliittiset sekä kielelliset suhteet. Heimot ovat tunnettuja heidän käsityötaidoistaan. Heidän kotinsa ovat tavallisesti rakennettu puusta ja oljesta ja sisustettu puhvelin päillä tai muilla eläinten luilla.

Naga -miesten perinteinen puku koostuu teräväkärkisestä punaisesta päähineestä jota koristaa villisikojen hampaat ja sarvinokan höyhenet. Juhla-tarkoituksiin miehet kantavat uniikkeja keihäitä, joissa on laaja terä ja punaisin ja mustin eläinkarvoin koristeltu varsi. Naiset usein käyttävät erilaisia helmiä ja monia muita materiaaleja, kuten eläinten luita, suunnitellakseen monimutkaisia koruja. He myös kutovat monimutkaisia villa- ja puuvilla-huiveja, joka on keskeistä toimintaa Naga -naiselle.

Olennainen osa Nagojen kulttuuria on heidän perinteensä satuihin ja lauluihin. Nämä sadut kertovat romanttisia ja historiallisia tarinoita tunnetuista esi-isistä ja tapahtumista. Juhlien aikana kansanlauluja ja tansseja esitetään synkronoidulla tavalla sekä heimon miesten että naisten osalta. Musiikkia soitetaan käyttäen syntyperäisiä soittimia, kuten bambuhuuliharppuja ja rumpuja, jotka on valmistettu eläinten nahasta.

Kysy matkoista Nagalandiin