Project Description

  • Mergui-Archipelago-deserted-islands-SEAL
  • Mergui-Archipelago-
  • mergui
  • mergui

Merguin (Myeik) Saaristo

Merguin saaristo sijaitsee Myanmarin eteläisimmässä kärjessä ja koostuu noin 800 trooppisesta saaresta. Alue oli pitkään eristyksissä ja tästä johtuen se on säilyttänyt kauniin ja koskemattoman luontonsa. Alueelta löytyy loistavia sukelluskohteita ja saarilla kasvaa ikivihreää viidakkoa, mangorovemetsiä ja monilta saarilta löytyy kilometrejä pitkiä koskemattomia hiekkarantoja.

Saariston väestö koostuu Moken vähemmistöstä, jotka elävät siirtolaiselämää veneissään kiertäen ympäri saaristoa ja rantautuen sadekautena saariin. Mokenit ovat erittäin taitavia uimareita, kalastajia ja veneenrakentajia käyttäen edelleen alkuperäisiä esi-isiensä menetelmiä.

Kaikki tutkimusmatkat saaristoon lähtevät Kawthoungin rannikkokaupungista, joka on lähellä Thaimaan rajaa. Thaimaan puoleisen kaupungin nimi on Ranong, josta pääsee Myanmarin puolelle. Kawthoungista lähtee eripituisia ja hintaisia risteilyjä alueen saaristoon. Risteilyt kestävät muutamasta päivästä jopa kymmeneen päivään. Useat luksus moottori- ja purjeveneet tarjoavat upeita elämyksiä saaristoalueilla. Risteilyjen aikana vieraillaan autiorannoilla, tutkitaan saariston luontoa ja sukelletaan ainutkertaisen upeilla koralliriutoilla.

Kysy matkoista Merguin arkipelagiin