Project Description

  • dawei airport
  • dawei
  • Dawei

Dawei

Dawei on unelias pikkukapunki Myanmarin eteläisimmässä osassa ja myös kauttakulkupaikka Etelä-Myanmarin kauniille saaristoalueille. Dawei on edelleen hyvin vähän vierailtu kohde, mutta suosio kasvaa jatkuvasti. Alueen läheisyydessä on ihastuttavia rantoja, jotka ovat edelleen lähes kokonaan autioita. Lähimmät autiorannat sijaitsevat Daweista 15- 45 kilometrin päässä. Nämä rannat ovat loistavia kohteita leppoisille päiväretkille. Rannoille pääsemiseksi voi ottaa taksin tai tuktukin Daweista, mutta suosittelemme vuokraamaan oman skootterin. Skootterin vuokraminen maksaa 7-10 euroa per päivä ja seikkailun tunne on taattu.

Dawei on ollut jo pitkään tärkeä kauppapaikka ja kaupungissa on säilynyt jonkin verran myös kolonialistista arkitehtuuria. Nykyään Daweista löytyy monia eritasoisia hotelleja, joiden hinnat vaihtelevat 10-60 euron välillä. Kaupungin kiinnostavimpia nähtävyyksiä ovat aamuiset kalamarkkinat, paikallinen käsityö, Paya Ge taide sekä historiallinen arkkitehtuuri.

Miten sinne pääsee?

Nykyään ulkomaalaiset saavat matkustaa Daweihin myös maateitse, mutta tiet alueella ovat edelleen melko huonossa kunnossa ja bussilla kulkeminen on hidasta. Yangonista bussimatka kestää noin 18 tuntia ja maksaa 15-20 euroa, Mawlamyinestä 10 tuntia ja Yestä 5 tuntia. Daweissa sijaitsee myös Myanmarin eteläisin juna-asema, mutta junaradan sanotaan olevan erittäin huonossa kunnossa. Junamatka Yangonista kestää 24 tuntia, Kyaiktyosta 19 tuntia, Mawlamyinestä 17 tuntia ja Yestä 8 tuntia. Helpoin tapa päästä Daweihin on lentää Yangonista, lento kestää tunnin ja maksaa 60-150 euroa.

Kysy matkoista Daweihin