Pindaya-local-transportMyanmar voi vaikuttaa ensi tuntumalta jonkin verran naapurimaita kalliimmalta. Olemme keränneet tähän artikkeliin matkavinkkejä miten matkustat edullisesti Myanmarissa.

Lennot Myanmariin

Kannattaa kärkkyä lentoja hyvissä ajoin. Lentäessä Suomesta Myanmariin Finnair ja Bangkok Airways yhdistelmälennoilla pääset kätevästi Yangoniin ja Mandalayhin.

Saat pyydettyä suomalaisilta matkatoimistoilta menolennot Mandalayhin ja paluu Yangonista tai toisin päin jolloin säästät aikaa ja yhden maansisäisen lennon kustannukset Myanmarissa.

Voit kätevästi yhdistää Myanmarin matkasi muihin Aasian kohteisiin
Yangonista ja Mandalaysta on lentoja näihin kansainvälisiin kohteisiin. Bangkok, Kuala Lumpur, Singapore, Siem Reap, Phnom Penh, Phuket, Saigon, Hanoi, Jakarta, Delhi. Bombay, Taipei, Tokio, Peking, Guangzhou, Hong Kong

Seuraavat halpalentoyhtiöt lentävät edullisesti naapurimaista Myanmariin
Air Asia – Yangon – Bangkok, Mandalay – Bangkok, Yangon-Kuala Lumpur
Nok Air – Bangkok – Yangon
Tiger Airlines – Yangon – Singapore
Jet Star Airlines -Yangon – Singapore
Golden Myanmar Airways – Yangon – Singapore, Yangon – Chiangmai
Vietjet – Yangon – Ho Chi Minh City

Edulliset majoitukset Myanmarissa

Uusia hotelleja ilmaantuu jatkuvasti ja majoitusten hinnat ovat laskemassa. Myanmarissa on naapurimaita vähemmän hostelli- ja reppureissaajatason majoitusta. Tämä johtuu osittain valtion säännöksistä turistimajoituksissa tulee olla vähintään 10 huonetta ja tiettyjä fasiliteetteja. Lupien saaminen on hankalaa ja kotimajoitukset ja majatalot eivät ole suurimmassa osassa maata sallittuja.

Jos matkustat touko – syyskuussa saat 4 tähden hotelleja puoleen hintaan talvikauteen verrattuna. Muuten kannattaa kysellä tarjoushintoja matkatoimistoltasi tai varata netistä esim. l8bookings.com sivuilta.

Kysy lisää hotelli suosituksia matka-asiantuntijoiltamme.

Bussiliikenne Myanmarissa

Pääset nykyisin liikkumaan kätevästi ja mukavasti maan suurimpiin kaupunkeihin ilmastoiduilla VIP- busseilla joissa on tilavat penkit, jotka saa melkein makuuasentoon. Busseissa on peittoja ja tarjoilua sekä omat screenit joista voit katsella elokuvia matkustaessa. VIP- bussit Baganiin ja Mandalayhin lähtevät illalla ja saapuvat aamuvarhain perille. Hinnat ovat n.20usd luokkaa.

Hyviä bussiliikennöitsijöitä Myanmarissa ovat
Boss Express (Yangon – Mandalay)
Elite Express – useita reittejä
JJ Express – useita reittejä

Matkustaminen junalla Myanmarissa

gokteik gorge kanjoni myanmarissa

Englantilaiset rakensivat laajan rautatieverkoston Burmaan joka vaikuttaa suurelta osalta olevan alkuperäisessä ja sään ja käytön runtelemassa kunnossa. Junalla matkustaminen erittäin edullista mutta pomputtelevaa kyytiä joka voi vaikeuttaa nukkumista ja lukeminenkin voi olla mahdotonta. Parhaimmissa vaunuissa Yangonin ja Mandalayn välillä on länsimaalaiset vessat muuten tulee varautua reikään lattiassa. Jos junassa on ravintolavaunu saat tilattua aterioita ja virvokkeita ravintolan pojilta jotka yleensä huomaavat ulkomaalaiset asiakkaat.

Junamatkailu Myanmarissa on elämys sinänsä muutama tunti on yleensä riittävä aika junailun kokemiseen. Busseilla pääset nopeammin ja mukavammin liikkumaan. Paikalliset ovat myös siirtyneet käyttämään yhä enemmän busseja. Junalla matkustaminen on halvin tapa liikkua Myanmarissa.kalaw polkupyoramatka

Matkustaminen polkupyörällä ja moottoripyörällä

Myanmar on erinomainen kohde seikkailuhenkisille ja omatoimisille matkaajille. Matkustaessa polkupyörällä näet ja koet paikallisen elämän lähelta. Teiden kunto on parantunut paljon viime vuosien aikana ja jos et tee kuukauden pituista matkaa voit vuokrata kätevästi hyvän maastopyorän Myanmarista ja halutessasi ottaa paikallisen oppaan mukaan näyttämään reittiä. Cycling Myanmar sivuilta loydät lisätietoa pyöräilystä Myanmarissa.

Myanmarissa on tällä hetkellä vain muutamia moottoripyörävuokraamoja. Yangonissa moottoripyörillä ajaminen on kielletty. Baganissa ja Inle järven Nyaung Shwessä paikalliset kaupunginjohtajat ovat kieltäneet moottoripyörillä ajamisen ulkomaalaisilta välttääkseen onnettomuuksia. Mandalay, Myanmarin toiseksi suurin kaupunki, on moottoripyörien keskus jos haluat  vuokrata tai ostaa pyörän niin kannattaa suunnata Mandalayhin. Myanmar Motorbikes sivuilta löydät lisäinfoa moottoripyörämatkoista ja vuokraamisesta Myanmarissa.

Lue lisää Myanmar matkainfoa tästä Myanmar matka infot