133-img_4668

Rakastatko merta, hiekkarantoja ja koskemattomia paratiisisaaria? Eteläisen Myanmarin Merguin saaristo oli pitkään eristyksissä ja on siksi lähes koskematon. Alueella on upeita sukelluskohteita, viidakoita sekä kilometrejä autiota hiekkarantaa. Merguin saaristo sijaitsee lähellä Thaimaan rajaa ja saariston tutkiminen on mahdollista aloittaa esimerkiksi Kawthoungin rannikkokaupungista.

 

179-gopr4770

Merguin saarten koko vaihtelee pikkuruisista paratiisisaarista satojen neliökilometrien kokoisiin saariin. Osasta saarista löytyy laguujena, luolia, vesiputouksia sekä jokia, jotka elävöittävät rikasta luontoa entisestään. Saaret muistuttavat paljon naapurimaa Thaimaan paratiisisaaria, sillä erotuksella että Merguin saaret eivät ole vielä turistilaumojen täyttämiä.

098-img_4441

 

Lampi Island tunnetaan Myanmarin ensimmäisenä merikansallispuistona, jossa elää ja kasvaa noin 50 uhanalaista kasvi- sekä eläinlajia. Lampi on hyvä esimerkki siitä miten monimuotoista elämää voit löytää alueen saarilta. Saaristo koostuu yhdeksästä eri alueesta ja niiden tutkimiseen on hyvä varata useita päiviä. Lampin saarelta löytyy myös joki/kanaali, jota pitkin meloessa pääsee tutustumaan alueen eläimiin sekä kasvistoon.

Mergui-Archipelago-lion-fish-by-SEAL

 

Nyuang Wee saarella asuu Moken- vähemmistöön kuuluvia paikallisia. Voit vierailla heidän kylissään, jolloin pääset tutustumaan heidän uniikkiin kulttuuriinsa. Mokenit asuttavat Merguin aluetta, he elävät pääasiassa siirtolaiselämää veneissään kierrellen saaristoa, rantautuen sadekauden koittaessa. Mokenit rakentavat veneensä sekä kalastavat esi-isiltä opituin perinteisin menetelmin ja ovat erittäin taitavia uimareita.

 

unspecified

Pila saari on erinomainen laiskotteluun valkoisella hiekkarannalla palmujen katveessa. Saaren ympäriltä löytyy myös upeita värikkäitä koralleja, joita voi tutkia snorkailemalla. Lisää mahdollisuuksia rannalla makoiluun sekä snorklailuun antaa 115 saari, jonka koralliriutan läheisyydestä voi bongata trooppisia mereneläviä. Saarella on myös mahdollista meloa sekä tehdä viidakkoretkiä.

Vesiputouksia ja luolia löytyy Hlaing Gun saarelta, josta paikalliset täydentävät vesivarastojaan. Cocks Combin saarelta löytyy upea sydämenmuotoinen luonnonallas, jonne pääsee vain uimalla merestä.

031-gopr4934-2

Nykyisin on mahdollista tehdä myös pienemmän budjetin päiväreissuja saaristoon Kawthaungista käsin, jonne pääset Yangonista lentämällä. Mikäli tulet suoraan Thaimaan puolelta, voit ylittää rajan Ranongista, josta pääset veneellä Kawthaungiin. Matkustaminen Merguinin saaristoon on käynyt helpommaksi, sillä vaihtehtoja missä yöpyä ja kuinka matkustaa on enemmän, esimeriksi lyhyen venematkan päästä Kawthaungilta Boulder Bay Eco Resort tarjoaa vastuullista majoitusta alueella.   Purjehtiminen on kuitenkin myös loistava tapa tutustua tähän uniikkiin saaristoon. Seilatessa on vapaus nauttia luonnosta sen omilla ehdoilla. Paras aika matkustaa Merguin saaristoon on lokakuusta toukokuuhun, jolloin meri on huomattavasti rauhallisempi kuin kesällä monsuuniaikaan.

068-img_4278

Lue lisää:

Sukellus Myanmarissa ja Merguin saaristossa
Missä majoittua Merguin saaristossa?