• inle-järvi veneretki
  • inle jarvi
  • Inle Lake
  • Sandamuni Pagoda
  • Mahamuni Mandalay

8 PÄIVÄÄ / 7 YÖTÄ | Yangon, Bagan, Mandalay, Inle-järvi, Yangon
Koe Myanmarin kuuluisimmat kohteet tällä opastetulla matkalla. Matka alkaa entisestä pääkaupungista Yangonista, jossa pääsee ihastelemaan siirtomaa-aikaista arkkitehtuuria ja maan kuuluisinta pagodaa, kullalla ja jalokivillä koristeltua Shwedagonia. Jatkamme matkaa kohti pohjoista ja Bagania, joka oli kukoistuskaudellaan yksi Aasian mahtavimmista kuningaskunnista. Nyt tuosta ajasta muistuttavat tuhannet isommat ja pienemmät pagodat ja temppelit Ayeyarwady-joen tuntumassa. Baganista matka jatkuu kohti Mandalayta ja sen lähellä sijaitsevia entisiä kuninkaallisia pääkaupunkeja, joissa pääsee tutustumaan tiikkipuiseen palatsiin, pyhiin temppeleihin ja perinteisiin käsityöläispajoihin. Avan raunioihin tutustumme hevoskärryillä kulkien ja auringonlasku U Bein –sillalla on ainutlaatuinen (säävaraus). Mandalaysta lennämmme Hehoon, Shan-osavaltioon, josta siirrymme tutkimaan kaunista Inle-järveä, sen vähemmistökansoja, viinitiloja, markkinoita, kelluvia puutarhoja ja kulttuurisia nähtävyyksiä. Lopuksi lennämme Yanginoon, minne ohjelma päättyy.

 

MATKAOHJELMA

1. PÄIVÄ > SAAPUMINEN YANGONIIN [-/-/I]
Saapuessanne Yangoniin teitä on vastassa Discovery DMCn opas, joka vie hotellille. Iltapäivällä kiertelemme Yangonin siirtomaa-aikaisessa keskustassa, käymme katsomassa kultaisia pagodia, vierailemme Kandawgyi-järvellä ja vilkkailla ja värikkäillä Bogyoke-markkinoilla. Päätämme päivän maan tärkeimmälle, kullalla ja jalokivillä koristellulle Shwedagon-pagodalle, joka kohoaa kaupungin ylle.

Ruokailut: illallinen paikallisessa ravintolassa
Yöpyminen: hotellissa Yangonissa

2. PÄIVÄ > BAGANIN KOHOKOHDAT [A/-/I]
Aamiaisen jälkeen kuljetus Yangonin lentokentälle ja lento Baganiin. Lennot yleensä saapuvat Baganiin aikaisin aamulla, joten kirjaudumme hotellille nähtävyyksillä kiertelyn ja lounaan jälkeen. Ensin tutustumme tärkeimpiin pagodiin ja käymme Baganin suurimmilla Nyaung Oo –markkinoilla. Myanmarilaista teetä pääsee maistamaan paikallisessa teepuodissa ja samalla saa tuntumaa paikalliseen elämään. Paikallisen perheen pyörittämässä sikaripajassa pääsee näkemään kuinka sikareita valmistetaan, ja halukkaat voivat itsekin kokeilla sikarin käärimistä. Pysähdymme myös thanaka-talossa, jossa opimme perinteisestä myanmarilaisesta meikistä, jota voi nähdä naisten ja lasten poskilla. Iltapäivällä matkaamme Myingaba-kylään, jossa näemme Baganin kuuluisia lakkakäsitöitä, joita tehdään edelleen perinteisin menetelmin. Tutustumme lisää Baganin vaikuttaviin temppeleihin ja päätämme päivän kierroksen sään salliessa ihailemalla auringonlaskua temppeleiden taakse härkäkärryillä kulkien.

Ruokailut: aamiainen, illallinen paikallisessa ravintolassa perinteistä marionettiesitystä seuraten
Yöpyminen: hotellissa Baganissa

3. PÄIVÄ > MANDALAY [A/-/I]
Aamiainen hotellilla ja kuljetus lentokentälle, josta aamulento Mandalayhin. Mandalayn lentokentältä 40km / 1h ajo kaupunkiin. Aloitamme tutustumisen Myanmarin toiseksi suurimpaan kaupunkiin eloisilta Zegyo-markkinoilta, joilla koemme autenttista paikalliselämää. Jatkamme matkaa käsityöläiskortteliin, jossa viimeisen kuningaskunnan ajalta periytyviä käsityötaitoja ylläpidetään. Näemme kuinka lehtikultaa taotaaan, tiikkipuuta kaiverretaan ja Buddha-patsaita valmistetaan pronssista ja marmorista. Seuraavaksi siirrymme Mandalayn kohokohtien pariin, joihin luketuvat tuhansilla kiloilla kultaa päällystetty buddha-patsas, ainoa sodasta säästynyt kuninkaallisen palatsin rakennus ja kiveen kaiverrettu pyhä teksti, jota pidetään maailman suurimpana kirjana. Päätämme päivän ihailemalla näköalaa auringonlaskun aikaan Mandalayn kukkulalta, kaupungin korkeimmalta paikalta.

Ruokailut: aamiainen, illallinen paikallisessa ravintolassa
Yöpyminen: hotellissa Mandalayssa

4. PÄIVÄ > AVA (INWA) – SAGAING – AMARAPURA & U BEIN –SILTA [A/-/I]
Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Myanmarin muinaisten kuningaskuntien pääkaupunkeihin Mandalayn lähistöllä. Aloitamme Avasta (Inwa), joka toimi pääkaupunkina yli neljä vuosisataa. Ylitämme joen veneellä ja kierrämme raunioita ja luostareita hevoskärryillä. Sagaingin kukkuloilta ihailemme näkymää Ayeyarwady-joelle (Irrawaddy) ja lukemattomille pagodille. Vierailemme yhdessä luostarissa ja opimme munkkien elämästä, jonka jälkeen jatkamme hopeaseppäkylään Sagaingin lähelle. Amarapura on kuuluisa kutomis- ja tekstiiliteollisuudesta, ja siellä vierailemme työpajassa. U Bein –silta on 1,2km pituinen yksinkertainen mutta vaikuttava tiikkipuinen silta, jonka siluetti auringon laskua vasten on yksi Myanmarin vaikuttavimmista näyistä ja valokuvaaja unelma.

Ruokailut: aamiainen, illallinen paikallisessa ravintolassa
Yöpyminen: hotellissa Mandalayssa

5. PÄIVÄ > INLE-JÄRVI JA RED MOUNTAIN -VIINITILA [A/-/I]
Aamiaisen jälkeen lento Hehoon, hiljaiseen kaupunkiin, jossa on yksi harvoista lentokentistä Shan-osavaltiossa. Käymme paikallisilla markkinoilla (vain markkinapäivinä), joilla ympäröivien seutujen vähemmistökansat kokoontuvat myymään ja ostamaan ruokaa ja käsitöitä. Matkalla Inle-järvelle pysähdymme paikallisen perheen pitämäässä pajassa, jossa tehdään auringonvarjoja perinteisin menetelmin paperista. Matka järvelle kestää tunnin, jonka aikana näemme vuoria ja riisipeltoja. Inle-järven lähellä on Red Mountain –viinitila, jonne teemme retken ja saamme maistaaa joitan Myanmarin parhaista viineistä ja tutustua viininvalmistukseen. Iltapäivällä on vuorossa veneretki järvelle. Sen aikana nähdään kelluvia saaria ja puutarhoja, luostari ja kalastajia, jotka soutavat paikalliseen tyyliin jalallaan.

Ruokailut: aamiainen, illallinen paikallisessa ravintolassa
Yöpyminen: hotellissa Inle-järvellä

6. PÄIVÄ > INLE-JÄRVI & INN THEIN [A/-/I]
Aamiaisen jälkeen jatkamme Inle-järveen seutuun tutustumista. Astumme toiseen aikaan ja vierailemme 1000 vuotta vanhoilla pagodilla, jonne pääsee vehreää bambujen reunustamaa polkua pitkin. Järvellä käymme pagodassa, jonka lehtikullalla päällystetyt buddha-patsaat luetaan maan pyhimpiin. Myöhemmin käymme kutojien kylässä seuraamassa, kuinka silkkistä, pellavasta ja lootuksen kuiduista valmistetaan käsin eri tuotteita. Burmalaisia kissoja näkee pysähtyessämme eräälle talolle järvellä, ja myöhemmin sikarinkäärijät näyttävät kuinka perinteisiä sikareita valmistetaan. Auringon laskiessa teemme veneretken jalkasoutajien johdolla.

Ruokailut: aamiainen, illallinen paikallisessa ravintolassa
Yöpyminen: hotellissa Inle-järvellä

7. PÄIVÄ > INLE-JÄRVI– YANGON [A/-/I]
Aamiaisen jälkeen kuljetus Hehoon, josta lento Yangoniin. Yangonissa kuljetus hotellille ja loppupäivä vapaa-aikaa omaan kiertelyyn ja ostosten tekoon.

Ruokailut: aamiainen, illallinen paikallisessa ravintolassa
Yöpyminen: hotellissa Yangonissa

8. PÄIVÄ > LÄHTÖ [A/-/-]
Vapaa-aikaa kunnes on aika lähteä lentokentälle.
Ruokailut: aamiainen
Yöpyminen: –

 

***** OHJELMA PÄÄTTYY *****

 

MITÄ HINTAAN SISÄLTYY
• ohjelman mukaiset yksityiskuljetukset ilmastoidulla ajoneuvolla

• 2 pulloa vettä ja 2 virkistäytymisliinaa henkilöä kohti päivässä

• pääsyliput ohjelmassa mainittuihin paikkoihin

• englanninkielinen matkaopas (muilla kielillä lisähintaan)

• majoitukset ja aamiaiset kuten ohjelmassa maainittu

• muut ohjelmassa mainitut ruokailut

• matkatavaroiden käsittelymaksut lentokentillä

 

MITÄ HINTAAN EI SISÄLLY

• viisumi Myanmariin

• kansainväliset lennot ja sisäiset lennot (aina mainittu ja hinnoiteltu erikseen)

• ateriat muut asiat joita ei ole mainittu ohjelmassa

• korkeasesongin lisämaksut ja pakolliset uudenvuoden ja joulun illalliset

• aikainen sisäänkirjautuminen hotelliin tai myöhäinen uloskirjautuminen hotellista

• henkilökohtaiset menot

• juomat ruokailujen yhteydessä

• kamera- ja videokameramaksut (joillakin nähtävyyksillä vaaditaan maksu)

• matkavakuutus

• juomarahat

Haluaisitko tietää lisää?

Suomalaiset matkatoimistot ja matkanjärjestäjät jotka tekevät matkoja Myanmariin ja Aasiaan