• bagan ananda temppeli
  • inle jarvi
  • Shwedagon pagoda yangon myanmar
  • mandalay mahamuni temppeli

Koe ja näe maan kuuluisimmat kohteet 10 päivän pituisella Myanmarin kiertomatkalla. (Opastus englanniksi)

Matkasi alkaa Yangonista, Myanmarin suurimmasta kaupungista jossa vieraillaan Brittien siirtomaavallan aikana rakennetussa vanhan kaupungin kortteleissa, sekä kullalla ja jalokivillä koristellulla Shwedagon-pagodassa, joka on maan pyhin kohde.

Matka jatkuu kohti pohjoista Baganiin, joka oli kukoistuskaudellaan yksi Aasian mahtavimmista kuningaskunnista. Vanhasta loistosta ja kuningaskunnista muistuttavat edelleen tuhannet temppelit ja stupat.

Baganista matka jatkuu kohti Mandalayta jonka lähellä sijaitsee entisiä kuninkaallisia pääkaupunkeja. Vierailuja mm. tiikkipuiseen palatsiin, pyhiin temppeleihin sekä lehtikullan taontaan ja muihin perinteisiin käsityöläistaiteisiin. Avan raunioihin tutustumme hevoskärryillä kulkien ja bongaamme auringonlaskua U Beinin–sillalla.

Mandalaysta matka jatkuu Hehoon, Shan-osavaltioon, ja kuvan kauniin Inle-järven äärelle jossa retkiä veneellä vähemmistökansojen markkinoille, tutustumista viinin viljelyyn sekä kelluviin vihannestarhoihin. Lopuksi paluu Yangoniin, minne ohjelma päättyy.

 

MATKAOHJELMA

1. PÄIVÄ > SAAPUMINEN YANGONIIN 
Saapuessanne Yangoniin teitä on vastassa yhteistyökumppanimme opas, joka vie hotellille. Hotellille kirjautumisen jälkeen kiertelemme joillakin Yangonin nähtävyyksillä; käymme katsomassa makaavaa buddhaa Chauk That Gyi –pagodissa ja vierailemme Kandawgyi-järvellä ihailemassa linnun muotoista kelluvaa lauttaa. Päätämme päivän maan tärkeimmällä, kullalla ja jalokivillä koristellulla Shwedagon-pagodilla, joka kohoaa kaupungin ylle.

Ruokailut: –
Yöpyminen: hotellissa Yangonissa
2. PÄIVÄ > YANGONIN KÄVELYKIERROS JA LENTO BAGANIIN
Aamiaisen jälkeen jatkamme Yangonin nähtävyyksillä kiertelyä. Aloitamme vanhasta kaupungista, jossa kuljemme kauniiden, brittiläistä siirtomaa-arkkitehtuuria edustavien rakennusten lomassa. Markkinakaduilla kulkiessamme näemmen paikallista elämää, ja pistäydymme perinteisessä apteekissa ja nautimme teetä ja pientä naposteltavaaa paikalliseen tyyliin teepuodissa. Elegantissa Strand-hotellissa tutustumme myanmarilaiseen taiteeseen, jonka jälkeen suuuntaamme vilkkaille ja värikkäille Bogyoke-markkinoille. Markkinat ovat täynnä jalokivi-, käsityö-, taide-, vaaate- ja ruokamyymälöitä (markkinat ovat suljettuina maanantaisin ja kansallisina juhlapäivinä). Lounaan jälkeen lennämme Baganin lentokentälle, josta kuljetus Baganiin.

Ruokailut: aamiainen
Yöpyminen: hotellissa Baganissa
3. PÄIVÄ > BAGANIN TEMPPPELIT 
Aamiaisen jälkeen aloitamme matkan Baganin vanhaan kuningaskuntaa. Ensin kiipeämme erään temppelin päälle saaadaksemme kokonaiskuvan Baganin tasangon pagodista, temppeleistä ja luostareista. Jatkamme arkeologiseen museoon, jonka jälkeen kierrämme tärkeimmillä temppeleillä ja pagodilla. Seuraavaksi matkaamme Myingaba-kylään, jossa näemme Baganin kuuluisia lakkakäsitöitä, joita tehdään edelleen perinteisin menetelmin. Tutustumme lisää Baganin vaikuttaviin temppeleihin ja opimme burmalaisista hiekkamaalauksista. Päätämme päivän kierroksen ihailemalla auringon laskua temppeleiden taakse härkäkärryillä kulkien.

Ruokailut: aamiainen
Yöpyminen: hotellissa Baganissa
4. PÄIVÄ > BAGAN, POPA-VUORI & AURINGONLASKURISTEILY
Aamiaisen jälkeen käymme Manuha-temppelillä, josta siirrymme Nyaung U –markkinoille, Baganin alueen suurimmille. Paikallisen perheen pyörittämässä sikaripajassa pääsee näkemään kuinka sikareita valmistetaan, ja halukkaat voivat itsekin kokeilla sikarin käärimistä. Seuraavaksi ajamme 1,5h Popa-vuorelle, joka on nat-henkien palvojien henkinen keskus Myanmarissa. Vierailemme nat-pyhätössä vuoren juurella jonka jälkeen kiipeämme 800 askelmaa vuoren huipulle, josta avautuu mahtava näköala ympäröivälle tasangolle ja viljelysmaille. Matkalla takaisin Baganiin pysähdymme paikallisen perheen pyörittämässä karamellipajassa. Myöhään iltapäivällä lähdemme jokiristeilylle Ayeyarwady-joelle (Irrawaddy) ihailemaan auringonlaskua ja nauttimaan paikallisia drinkkejä.

Ruokailut: aamiainen
Yöpyminen: hotellissa Baganissa


LISÄRETKI: KUUMAILMAPALLOLLA BAGANIN YLLÄ

Ainutlaatuinen tilaisuus päästä ihailemaan satoja vuosia vanhoja pagodia ja Ayeyarwady-jokea ilmasta käsin auringon noustessa hiljalleen horisontista. Baganin alueelle ripotellut tuhannet temppeli ovat lumonneet vierailijoita jo vuosisatojen ajan, ja kuumailmapallomatka tarjoaa tilaisuuden nähdä tempppelialue täysin uudesta näkökulmasta. Auringonnousumatkoja on joka aamu lokakuusta maaliskuuhun.

 

5. PÄIVÄ > MANDALAY
Aamiainen hotellilla ja kuljetus lentokentälle, josta aamulento Mandalayhin. Mandalayn lentokentältä 40km / 1h ajo kaupunkiin. Aloitamme tutustumisen Myanmarin toiseksi suurimpaan kaupunkiin eloisilta Zegyo-markkinoilta, joilla koemme autenttista paikalliselämää. Jatkamme matkaa käsityöläiskortteliin, jossa viimeisen kuningaskunnan ajalta periytyviä käsityötaitoja ylläpidetään. Näemme kuinka lehtikultaa taotaaan, tiikkipuuta kaiverretaan ja Buddha-patsaita valmistetaan pronssista ja marmorista. Seuraavaksi siirrymme Mandalayn kohokohtien pariin, joihin luketuvat tuhansilla kiloilla kultaa päällystetty buddha-patsas, ainoa sodasta säästynyt kuninkaallisen palatsin rakennus ja kivilaattoihin kaiverrettu pyhä teksti, jota pidetään maailman suurimpana kirjana. Päätämme päivän ihailemalla näköalaa auringonlaskun aikaan Mandalayn kukkulalta, kaupungin korkeimmalta paikalta.

Ruokailut: aamiainen
Yöpyminen: hotellissa Mandalayssa

 

6. PÄIVÄ > AVA (INWA) – SAGAING – AMARAPURA & U BEIN –SILTA 
Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Myanmarin muinaisten kuningaskuntien pääkaupunkeihin Mandalayn lähistöllä. Aloitamme Avasta (Inwa), joka toimi pääkaupunkina yli neljä vuosisataa. Ylitämme joen veneellä ja kierrämme raunioita ja luostareita hevoskärryillä. Sagaingin kukkuloilta ihailemme näkymää Ayeyarwady-joelle ja lukemattomille pagodille. Vierailemme luostarissa ja opimme munkkien elämästä, jonka jälkeen jatkamme hopeaseppäkylään Sagaingin lähelle. Amarapura on kuuluisa kutomis- ja tekstiiliteollisuudesta, ja siellä vierailemme työpajassa. U Bein –silta on 1,2km pituinen yksinkertainen mutta vaikuttava tiikkipuinen silta, jonka siluetti auringon laskua vasten on yksi Myanmarin vaikuttavimmista näyistä ja valokuvaaja unelma.

Ruokailut: aamiainen
Yöpyminen: hotellissa Mandalayssa
7. PÄIVÄ > INLE-JÄRVI, KELLUVAT SAARET JA JALKASOUTAJAT 
Aamiaisen jälkeen lento Hehoon, hiljaiseen kaupunkiin, jossa on yksi harvoista lentokentistä Shan-osavaltiossa. Käymme paikallisilla markkinoilla (vain markkinapäivinä), joilla ympäröivien seutujen vähemmistökansat kokoontuvat myymään ja ostamaan ruokaa ja käsitöitä. Matkalla Inle-järvelle pysähdymme paikallisen perheen pitämäässä pajassa, jossa tehdään auringonvarjoja perinteisin menetelmin paperista. Matka järvelle kestää tunnin, jonka aikana näemme vuoria ja riisipeltoja. Iltapäivällä on vuorossa veneretki järvelle katselemaaan kelluvia saaria ja puutarhoja, paikallista elämää ja kalastajia, jotka soutavat paikalliseen tyyliin jalallaan.

Ruokailut: aamiainen, lounas
Yöpyminen: hotellissa Inle-järvellä

 

8. PÄIVÄ > INLE-JÄRVI & INN THEIN
Aamiaisen jälkeen jatkamme Inle-järveen seutuun tutustumista. Astumme menneeseen aikaan ja vierailemme 1000 vuotta vanhoilla pagodilla, jonne pääsee vehreää bambujen reunustamaa polkua pitkin. Järvellä käymme pagodassa, jonka lehtikullalla päällystetyt buddha-patsaat luetaan maan pyhimpiin. Myöhemmin menemme kutojien kylään seuraamaan kuinka silkkistä, pellavasta ja lootuksen kuiduista valmistetaan käsin eri tuotteita. Burmalaisia kissoja näemme pysähtyessämme eräälle talolle järvellä, ja myöhemmin sikarinkäärijät näyttävät kuinka perinteisiä sikareita valmistetaan. Auringon laskiessa teemme veneretken jalkasoutajien johdolla.

Ruokailut: aamiainen
Yöpyminen: hotellissa Inle-järvellä

 

Inle-järven markkinat

Värikkäät ja vilkkaat aaumumarkkinat ovat yksi järven kohokohdista. Vähemmistökansat tulevat läheltä ja kaukaa kauppaamaan tuotteitaan, ja tämä tarjoaa mahdollisuuden nähdä perinteisiä asuja ja autenttista markkinaelämää. Markkinat ovat viitenä päivänä viikossa (kiinni kansallisina vapaapäivinä) ja niiden paikka vaihtelee kylästä kylään. Vierailu markkinoille voidaan sovittaa ohjelmaan jos markkinat järjestetään lähistöllä.

 

9. PÄIVÄ > RED MOUNTAIN -VIINITILA JA LENTO YANGONIIN
Aamulla kuljetus Nyaung Shwe –kylään ja vierailu läheisellä vehreiden viinitarhojen ympäröimällä Red Mountain –viinitilalla, jossa pääsee maistamaan joitakin Myanmarin parhaista viineistä. Tutustumista viinin valmistukseen. Lounas Nyaung Shwessä, jonka jälkeen lento Yangoniin. Yangonissa kuljetus hotellille ja ilta vapaata rentoutumista tai omaa kiertelyä kaupungilla.

Ruokailut: aamiainen
Yöpyminen: hotellissa Yangonissa

 

10. PÄIVÄ > LÄHTÖ YANGONISTA
Aamiaisen jälkeen vapaa-aikaa kunne on aika lähteä lentokentälle lentoanne varten.

Ruokailut: aamiainen
Yöpyminen: –

 

***** OHJELMA PÄÄTTYY *****

 

MITÄ OHJELMAAN SISÄLTYY
• ohjelman mukaiset yksityiskuljetukset ilmastoidulla ajoneuvolla
• 2 pulloa vettä ja 2 virkistäytymisliinaa henkilöä kohti päivässä
• pääsyliput ohjelmassa mainittuihin paikkoihin
• suomalainen matkanjohtaja ja englannin kielinen paikallisopas kohteissa
• majoitukset ja aamiaiset kuten ohjelmassa maainittu
• muut ohjelmassa mainitut ruokailut
• matkatavaroiden käsittelymaksut lentokentillä

 

MITÄ OHJELMAAN EI SISÄLLY
• viisumi Myanmariin
• kansainväliset lennot ja sisäiset lennot (aina mainittu ja hinnoiteltu erikseen)
• ateriat muut asiat joita ei ole mainittu ohjelmassa
• korkeasesongin lisämaksut ja pakolliset uudenvuoden ja joulun illalliset
• aikainen sisäänkirjautuminen hotelliin tai myöhäinen uloskirjautuminen hotellista
• henkilökohtaiset menot
• juomat ruokailujen yhteydessä
• kamera- ja videokameramaksut (joillakin nähtävyyksillä vaaditaan maksu)
• matkavakuutus
• juomarahat

 

Haluaisitko tietää lisää?

Suomalaiset matkatoimistot ja matkanjärjestäjät