Project Description

  • The Lost City in Mrauk U
  • mrauk u temples
  • mrauk u pagodas
  • Dukkanthein Paya
  • Mrauk-U---shittaung-temple
  • Mrauk-U---ruins

Mrauk U

Mrauk U:n ympäristö on Myanmarin merkittävimpiä arkeologisia kohteita. Siellä voit kokea historian havinaa tutkiessasi temppeleiden raunioita, joita löytyy yli 700. Myanmarin länsirannikon tuntumassa lähellä Bangladeshia sijainneet Arakanin kuningaskunnat kukoistivat satojen vuosien ajan. (1400-1700)

Arakanin kuningaskunnat olivat vaikutusvaltaisia kauppasatamia jotka hallitsivat Bengalin lahden merialueita ja kauppareittejä. Kuninkailla kerrotaan olleen henkivartijoina japanilaisia samuraita sekä palkkasotilaita portugalista että muualta euroopasta.

Keskeinen sijainti Aasian ja Euroopan kauppareittien varrella auttoi Mrauk U:ta nousemaan hyvin varakkaaksi ja vaikutusvaltaiseksi kaupan keskukseksi.

Mrauk U on yksi Myanmarin vähemmän vierailluista helmistä, mutta maan värikkäästä historiasta kiinnostuneille se on kokemisen arvoinen paikka.

Matkustaminen Mrauk U hun

Mrauk U hun ei ole vielä suoria lentoja vaikkakin uusi lentokenttä on suunnitteilla ja aukee lähivuosina.

Paras tapa matkustaa Mrauk U hun on lentää Sittween ja jatkaa loppumatka veneellä Mrauk U hun.

Lennot  Yangonista ja tekevät usein stopin matkanvarrella Thandwessa, Ngapali Beachilla joten voit yhdistellä kätevästi nämä kohteet matkaasi.

Matka perinteisillä slow boat veneillä Sittwestä Mrauk U hun kestää n. 6-7 tuntia.
Jos yövyt Sittwessä ensimmäisen yön voit ottaa aamulla n. klo 7 lähtevän isomman ja mukavemman speedboatin matka kestää noin 4.5 tuntia.

Mrauk U hun pääsee nykyisin myös maitse. Ajomatka autolla kestää noin 3.5 tuntia ja bussilla n.5 tuntia riippuen pysähdyksistä.

Majoitukset Mrauk U ssa

Mrauk U Princess 4*
Kaupungin ulkopuolella sijaitseva luksus resortti joka soveltuu matkaajille jotka etsivät rauhaa ja laadukkaita palveluita ja ovat valmiita maksamaan palveluista.

Shwe Thazin Hotel 3*
Hyvä keskitason hotelli Mrauk U:ssa. Soveltuu hyvin kaiken ikäsille matkaajille jotka eivät tarvitse luksus hotellin palveluita. Sittwessä on myös Shwe Thazin Hotelli jota suosittelemme.

Vesali Resort 2-3*
Kakkos valintamme Mrauk U:ssa keskiluokkaista hotelleista. Vesali on ollut olemassa jo yli vuosi kymmenen ja on Mrauk U:n parhaita hotelleita vaikkakin melko vaatimaton.

Kysy matkoista Mrauk U:hun