Project Description

Chin & Mt. Victoria

  • chin woman weaving
  • chin-state-motorbikes
  • Mt-Victoria-locals

Burman kielellä Nat Ma Taung ja Khaw-nu-soum Chinin kielellä. Nat Ma Taung on Chin osavaltion korkein kohta ja nousee 3053 metriä merenpinnan yläpuolelle. Alueen luonto vaihtelee trooppisesta metsästä subtrooppiseen ja korkeammalle noustessa kasvusto muuttuu havumetsäksi. Nat Ma Taung kuuluu Chin osavaltion vuoristoalueeseen joka on noin kuuden tunnin ajomatkan päässä Baganista.

Lähimmät kaupungit ovat Mindat ja Kanpalet, joista vaellukset paikallisiin heimokyliin alkavat. Vuoren huipulle päästäksesi voit ottaa autokyydin vuoristopolun juurelle, josta on 1.5 tunnin kävely huipulle.

Chin heimot ovat tunnettuja naispuolisten jäsentensä kasvotatuoinneista.  Chin naiset olivat tunnettuja kauneudestaan ja Burman kuninkailla oli tapana ryövätä naisia palatseihinsa. Tatuointien kerrotaan lähteneen Chin naisten suojelusta ja tatuointikuviot  vaihtelevat hyvin paljon alueittain. Tatuointeja alettiin tehdä naisille, jotta heistä saatiin vähemmän viehättäviä. Nykyään perinne on tehty laittomaksi ja tatuointeja näkee yleensä vain vanhemmilla naisilla.

Kysy matkoista Chin alueille