Project Description

  • ananda pagoda
  • bagan monks
  • bagan view
  • Bagan beauty
  • bagan city

Bagan

Tuhansia temppeleitä, stupia ja monumentteja, erikokoisia ja näköisiä. Myanmarin varhaisimmat kuninkaat rakensivat Baganin ihmeitä yli kaksi ja puoli vuosisataa. Kaikki nämä muinaiset monumentit voi löytää 40 neliökilometrin arkeologiselta alueelta, joka levittäytyy tasangoille suuren ja mahtavan Irrawaddy joen vieressä.

Baganin loistokausi kesti 11 vuosisadalta aina 13 vuosisadalle ja se oli Myanmarin ensimmäinen yhtenäinen Buddhalaisuutta tunnustava kuningaskunta, jonka valta ylti lähes nykyisen Myanmarin laajuudelle. Kuningas Anawrathan uskotaan nostaneen Baganin (Pagan) suureksi kuningaskunnaksi vuonna 1044, käyttämällä Buddhalaisuutta kansaa yhdistävänä voimana.

Arkkitehtejä, taiteilijoita, käsityöläisiä ja orjia tuotiin Baganiin ympäröiviltä alueilta rakentamaan tätä mahtavan kuningaskunnan pääkaupunkia. Anawrathan jälkeen Baganin kuningaskunta näki vielä 12 kuningasta, jotka kaikki yrittivät laittaa edeltäjäänsä paremmaksi. Tämän seurauksena Bagan on vielä tänäkin päivänä henkeä salpaava näky mahtavine monumentteineen.

Kuninkaat rakennuttivat Temppelinsä ja Pagodansa niin kestäviksi, että rakennukset ovat selviytyneet hyvin vielä tähänkin päivään asti. Temppelit ovat täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia ja niissä on käytetty erilaisia koristelutekniikoita. Riippuen siitä miten rakennukset määritellään ja lasketaan, alueella sijaitsee 2100- 4400 temppeliä ja rauniota.

Bagan oli aikanaan yksi maailman mahtavimmista kuningaskunnista, jolla oli kauppasuhteita muinaisiin Intian, Ceylonin ja Khmerien kuningaskuntiin. 13 vuosisadan lopulla Baganin kuningaskunta koki äkillisen lopun ja syyksi epäillään Mongolien saapumista Ghengis Khanin johdolla. Mahtavat monumentit ovat kuitenkin säilyneet ajan hampaissa ja Bagania on verrattu Kambozan Ankorvatiin ja Indonesian Borobuduriin.

Bagan on loistava paikka tehdä omia tutkimusmatkoja menneisyyteen. Suosituimmat temppelit ja pagodit sijaitsevat lähellä vanhaa Bagania, mutta mielenkiintoisia temppeleitä riittää ihasteltavaksi ympäri arkeologista aluetta. Paras tapa tutkia aluetta on vuokrata sähköpyörä joka on halpa ja mukava tapa tehdä omia löytöretkiä alueella.

Kysy retkiä Baganissa