IMG_6730

Myanmar on alkanut vasta viime vuosina avautumaan matkailijoille, mikä tekee maasta todellisen seikkailijan paratiisin. Suuren kokonsa sekä monipuolisuutensa ansiosta tekemistä ja näkemistä Myanmarissa riittää. Maata on mahdollista lähteä tutkimaan patikoiden, pyöräillen tai moottoripyörällä seikkaillen.

Monipuolinen luonto sekä etnisten ryhmien asuttamat kylät tekevät vaelluksista ikimuistoisia. Vaelluksia on tarjolla päivän patikoinneista kuukauden mittaisiin vaelluksiin. Pohjoisesta Myanmarista voit löytää vielä Kaakkois-Aasian viimeisempiä koskemattomia erämaita sekä lumihuippuisia vuoria. Myanmarin puoleisen Himalajan korkeimammat huiput kohoavat jopa 5800 metriin lähellä Kiinan rajaa. Putaosta käsin on mahdollista tehdä vaelluksia maan pohjoisempiin kyliin.

putao_2008-253

 

Suosituin vaellusreitti kulkee Shanin alueella Kalawista Inle- jävelle pysähdellen paikalliskylissä, joissa myös yövytään perheiden luona. Matka taittuu 2-3 päivässä, riippuen kuinka pitkän vaelluksen haluaa tehdä. Monet ovat kehuneet tämän vaelluksen olleen Myanmarin matkansa kohokohta, mutta reitin on myös kritisoitu olevan liian täynnä muita vaeltajia. Toinen suosittu vaelluskohde Shanin osavaltiossa on Hsipaw, josta voit tehdä vaelluksia läheisiin Palaung- kyliin.

Chin- osavaltiossa upeita vaellusmahdollisuuksia löytyy etelästä, Chin Hillseiltä, jossa tapaa myös paikallisia perinteisesti kasvoistaan tatuoituja naisia. Alueelta löytyy myös yli 3000m korkea Mt Vicotria.

8

Täältä löydät tarkempaa tietoa Myanmarin parhaista vaelluskohteista.

Myanmarissa voit pyöräillä kaupungeissa, tehdä pidempiä pyöräretkiä pienempiin kyliin tai yhdistää molemmat. Osan matkoista voit lentää ja osan taittaa pyörällä, vaihtelevat maastonmuodot tekevät pyörämatkasta upean kokemuksen.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Myanmar on myös erinomainen maa moottoripyöräretkille; upeita maisemia, haastavia teitä sekä ystävällisiä ihmisiä, riippumatta siitä missä päin olet. Moottoripyörällä pääset kyliin sekä rannoille, joihin ei muuten ole pääsyä. Lisää tietoa moottoripyöräilystä Myanmarissa löydät sivuilta
Discovery Rides Myanmar motorcycle toursMyanmar motorcycle rental