Myanmarissa voi matkustella myös mukavuudesta ja tasosta tinkimättä, tarjolla on paljon tasokkaita hotelleja, fine dining- ravintoloita sekä laadukkaita matkanjärjestäjiä. Suosituimpien kohteiden lisäksi on mahdollista vierailla purjehtien upeassa Merguin saaristossa, eteläisessä Myanmarissa.

Vogage Thailande : Oct 13

Brittien siirtomaavallan aikana rakennuttama pääkaupunki Yangon on Myanmarin taloudellinen keskus sekä kulinaristin suosikkikohde, ravintolatarjontaa löytyy katuruoasta fine dine- tason illallispaikkoihin, yöelämä on myös maan tasokkainta. Yangonissa siirtomaavallanaikainen arkkitehtuuri näkyy vielä vahvasti keskustan alueella, joskin monet rakennukset ovat päässeet rapistumaan. Myanmarin yksi tärkeimmistä nähtävyyksistä, kullalla ja jalokivillä koristeltu Swhedagon Pagoda on Yangonin upein nähtävyys, jonka kultainen kupoli dominoi kaupungin siluettia.

shwedagon pagoda yangon

 

Baganin muinaisessa kuningaskunnassa sen satoja vuosia vanhoja temppeleitä on mahdollista kierrellä perinteiseen tapaan hevoskärryillä. Vuosisatojen aikana eri kuninkaat ovat rakennuttaneet tuhansia temppelitä Irrawaddy- joen varrelle, joista monet ovat säilyneet erittäin hyvin tähänkin päivään asti. Kuumailmapalloajelu on ikimuistoinen tapa ihailla Baganin auringonnousua ja nauttia upeista maisemista.

Hot air balloon over plain of Bagan in misty morning, Myanmar

Baganista matkan toiseen muinaiseen kuningaskuntaan, maan kulttuurilliseen keskukseen Mandalayhin voi taitta Irrawaddy-jokea pitkin risteillen. Jokiristeilyt kestävät muutaman päivän, jolloin on mahdollista rentoutua ja nauttia aluksen mukavuuksista.

 

strand-cruise-5

Purjehtiminen Merguin saaristossa on ikimuistoinen kokemus, alue koostuu 800 paratiisisaaresta, jotka ovat edelleen pysyneet melko koskemattomina. Alueen vesistö sopii värikkään vedenalaisen elmänsä ansiosta loistavasti sukeltamiseen sekä snorklailuun.

bb_mergui_emptybeaches3