Myanmar on todellinen unelmakohde kulttuurista ja historiasta kiinnostuneille. Muinaiset kuningaskunnat, lukuisat temppelit ja pagodat sekä siirtomaavallanaikaiset rakennukset kätkevät sisäänsä mitä mielenkiintoisempia tarinoita unohtamatta vähemmistökulttuurien kirjoa.

The Temples of Bagan(Pagan), Mandalay, Myanmar

Upean histoariansa ja kulttuuriensa lisäksi nämä kohteet ovat erinomaisia valokuvauskohteita. Auringonnousu Baganin temppeleiden takaa kuumailmapallojen värittäessä usvaista taivasta on monen valokuvaajan unelma, kuten myös auringonlasku tiikkipuisella U Beinin sillalla. Myanmar on myös yksi maailman mielenkiintoisemmista paikoista ihmisten kuvaamiseen, useiden eri etnisten ryhmien asuttaessa maata, esimerkiksi Chin- osavaltiossa asuvat, kasvoistaan täysin tatuoidut naiset ovat valokuvaajien suosiossa.

chin woman smoking

Myanmarin kulttuurikierroksen voi aloittaa Brittien siirtomaavallan aikana rakennuttamasta pääkaupungista Yangonista, jossa tuon ajan arkkitehtuuri on vielä vahvasti esillä. Yangonista löytyy myös maan yksi upeimmista nähtävyyksistä, kullalla sekä jalokivillä koristeltu Shwedagon Pagoda, jonka kupoli dominoi kaupungin siluettia. Shwedagonin lisäksi kaupunkia täplittävät monet muut pagodat sekä temppelit, joilla jokaisella on oma tarinansa.

shwedagon pagoda yangon

Bagan on ollut kukoistuskautenaan yksi suurimmista Aasian kuningaskunnista, josta muistoksi ovat jääneet tuhannet temppelit, joita vuosisatojen aikana eri kuninkaat ovat rakennuttaneet. Baganiin on tuohon aikaan tuotu paljon arkkitehtejä, taiteilijoita sekä käsityöläisiä, mikä näkyy vielä nykypäivänäkin paikallisten taiteilijoiden maalatessa taulujaan temppeleillä.

Hot air balloon over plain of Bagan in misty morning, Myanmar

Muinaisia kuningaskuntia löytyy Baganin lisäksi myös Mandalaysta, joka toimikin Myanmarin viimeisenä kuningaskuntana ennen brittihallintoa. Mandalayta ympäröi monet muinaisten kunigaskuntien keskukset, kuten Aamarapura josta löytyy kuvauksellinen, maailman pisin, tikkipuinen U Bein- silta. Mandalay tunnetaan kunigaskuntien lisäksi maan kulttuurin ja käsityöläisten keskittymänä.

Ubein Bridge at sunrise, Mandalay, Myanmar

Upeiden historiallisten kohteiden lisäksi paikalliskulttuuriin pääsee tutustumaan vierailemalla vähemmistökulttuurien kylissä eri puolilla maata. Suosituin kohde vähemmistökuttuureihin tutustumiseen on Shan- osavaltiossa sijaitseva Inle-järven ympäristö. Inle- järvellä sijaitsee oma uniikki tunnelmansa paikallisten soutaessa perinteiseen tyyliinsä yhdellä jalalla tasapainoitellen. Inleltä löytyy myös paljon käsityöläisiä sekä värikkäitä markkinoita.

Inle Lake