yangon_downtown_at_night

Yangonin liikenne on kasvanut huimaa vauhtia viimevuosina, autojen määrä on lähes tuplaantunut. Muihin Aasian suurkaupunkeihin verrattuna suuri ero liikenteessä on se ettei Yangonissa ole mopoja, niillä ajaminen on nimittäin kielletty vaikka syytä ei tarkkaan tiedetäkkään.   Kuten muihinkin Aasian suurkaupunkeihin matkustettaessa, on Yangoniinkin saavuttaessa hyvä tietää kuinka liikkua paikasta toiseen.

Kävellen

Kävely ympäri kaupunkia voi olla haastavaa, mutta myös palkitsevaa. Kävellen vältät ruuhkat, tapaat ihmisiä ja säästät tietysti rahaa. Varsinkin pimeällä kannattaa katsoa tarkkaan mihin astuu, sillä katuviemäreiden kannet saattavat heilua uhkaavasti. Tienylitys on myös melko haastavaa, muttei mahdotonta.

Taksilla

Taksi on yleisin tapa liikkua Yangoissa. Sovi matkan hinta kuskin kanssa ennen kyytiin hyppäämistä, lyhyistä matkoista kannattaa päiväsaikaan maksaa 1500-2000 kyattia, illalla matka voi olla hieman kalliimpi. Muista siis tingata hintaa, mutta hyvässä hengessä ystävällisesti.

yangon city hall

Riksalla (trishaw)

Pyörätakseilla pääset kulkemaan helposti pienimpiä katuja. Riksat ovat yleisiä varsinkin keskustan ulkopuolella. Hinnat alkavat 1000kyatista.

Bussilla

Bussit ovat usein täynnä, eikä siis se mukavin tapa matkustaa Yangonissa. Mikäli haluat kuitenkin säästää rahaa, on bussi hyvä vaihtoehto, sillä lippujen hinnat alkavat vain 200kyatista. Kielimuurista ei kannata huolehtia, paikalliset varmasti auttavat sinua hyppäämään oikealla pysäkillä.

Pyörällä

Pyöräily on jännittävä tapa tutustua kaupunkiin, mutta muista ottaa huomioon että jotkin tiet ovat suljettuja pyöräilijöiltä. Yangonista löydät myös järjestettyjä pyöräkierroksia.

Junalla

Edullinen ja hauska tapa kiertää kaupunkia on ehdottomasti Yangonin kehärata, jossa juna kiertää ympäri kaupunkia ja sen lähialueita kolmesta neljään tuntia alkaen ja päättyen Yangonin päärautatieasemalle. Juna on mahtava tilaisuus päästä näkemään ihmisten elämää keskustan ulkopuolellakin. Lippujen hinnat alkavat 200kyatista ja pois voi hypätä muillakin kuin pääasemalla, mikäli ei halua istua kyydissä koko aikaa.